Bericht:

Rubriek:

20 december 2000

bedrijfsnieuws

Bekker Reinigingstechniek versterkt met MSTS en LaGram

Bekker Reinigingstechniek heeft met de overname van LaGram zijn positie in de vacuŁmtechniek versterkt. Daarnaast zijn de MSTS systemen aan het pakket toegevoegd.

Oorzaak van dit laatste is dat MSTS is overgenomen door het Duitse Faun, dat weer deel uitmaakt van de Kirchhoff-Gruppe. In Nederland wordt Faun vertegenwoordigd door Bekker. Vandaar dat Bekker nu ook de verkoopactiviteiten van MSTS zal gaan verzorgen. Tot op heden werd dit gedaan door MSTS-West. Deze zal onder de nieuwe naam Faun Logistic Support de kennis beschikbaar stellen aan Bekker en de andere Europese Faun-verkoopkanalen. Het gaat dan vooral om het logistieke advies voor de inzameling. Voor MSTS betekent de overname een zekerstelling voor de toekomst van het systeem. Faun neemt de productie en de ontwikkeling over. In Nederland kunnen de verkoopactiviteiten worden geÔntensiveerd, omdat klanten nu regelmatiger bezocht kunnen gaan worden. Voor Bekker is de uitbreiding ook zinvol, omdat nu een breder pakket voor de afvalinzamelbranche kan worden aangeboden. Overigens stond de algemeen directeur van Faun in 1985 aan de wieg van MSTS.
Met de overname van LaGram is een verdere uitbreiding ontstaan met vacuŁmwagens, wagens voor hogedrukrioolreiniging, industriŽle hogedrukwagens, combivoertuigen, drogestoffenwagens en wegdekreinigingsmachines. Bovendien ontstaan nieuwe export mogelijkheden omdat Faun in Duitsland distributeur zal worden van het LaGram-programma. De groep verwacht in de nieuwe samenstelling 30 tot 40 miljoen aan omzet per jaar te kunnen realiseren. Volgens directeur Bekker is schaalvergroting nu ook in deze markt het gesprek van de dag. "Je ziet dat onze afnemers, bedrijven en gemeenten, steeds groter worden. Grote klanten willen vaak met grote afnemers praten, die ook in toenemende mate op hun internationale speelveld wat kunnen betekenen. De toeleveranciers worden daarom gedwongen om ook die samenwerking op te zoeken."


© Uitgeverij Noordhoek BV