Bericht:

Rubriek:

22 januari 2002

communicatie

Drenthe tegen zwerfafval

Het college van gedeputeerde staten in Drente stelt 11.345 euro beschikbaar voor de campagne 'Nederland Schoon, Drenthe spant de kroon', die het zwerfafval in de provincie moet terugdringen.

De organisator van de campagne is de stichting Nederland Schoon, die zich, na een geslaagde actie in Brabant, gericht op automobilisten, zich in Drenthe gaat richten op fietsers en scholieren. De stichting wil in het kader van de fietserscampagne onder meer extra prullenbakken plaatsen, schoonmaakacties organiseren en aandacht vragen voor extra handhaving. Daarnaast wil het college geld beschikbaar stellen voor een speciale instrumentenkoffer voor middelbare scholieren, als onderdeel van het project Leren voor Duurzaamheid. Beide campagnes richten zich op voorlichting en blijvende gedragsverandering. Uit onderzoek blijkt namelijk dat scholieren het meeste zwerfafval veroorzaken en er tegelijkertijd onverschillig tegenover staan.
Voor meer informatie: Andrea van den Boogaart (provincie Drenthe), telefoon 0592 - 36 52 67, of de stichting Nederland Schoon, telefoon 070 - 304 20 82.


Uitgeverij Noordhoek BV