Entsorga voorziet sterke groei

Aangescherpte afvalverordeningen in Europa, een voorspelde economische groei en een goede export moeten de afvalbranche een investeringsimpuls bezorgen. Dit voorziet de organisatie van Entsorga, de internationale afvalbeurs die op 12 mei van start gaat in Keulen.

Bericht:

Rubriek:

27 januari 1998

Marktinformatie

De invoering van nationale richtlijnen en EU-verordeningen eisen in heel Europa hoge investeringen op milieugebied. Volgens een analyse van de Europese Unie groeit de totale Europese omzet voor afvalverwerking in de komende zes jaar met ongeveer 25 procent. Vooral de sector van recyclinginstallaties zal een sterke groei doormaken. Verwacht wordt een groei van de omzet van twee miljard US$ nu tot 4,75 miljard US$ in 2003. Duitsland neemt met meer dan 34 procent hiervan het grootste deel voor haar rekening. Frankrijk volgt met 17,2 procent met Italië als goede derde met 9,2 procent. Dit bleek tijdens de perspresentatie voor de vakbeurs Entsorga.

Belangrijkste beurs in 1998

De Entsorga vindt van 12 tot en met 16 mei voor de achtste maal in Keulen plaats. Deze internationale vakbeurs voor recycling en afvalverwijdering en -verwerking wordt georganiseerd door een samenwerking van de BDE (Bundesverband der Deutschen Entsorgungswirtschaft) en de KölnMesse georganiseerd. In 1998 is de Entsorga het enige grote evenement in Europa met een totaalaanbod voor de afvalverwerkingsbranche. De presentaties omvatten de gehele keten van inzameling, recycling en eindverwijdering van huishoudelijk en bedrijfsafval. In vergelijking met de vorige editie zijn vooral de sectoren voertuigen en opbouwelementen voor voertuigen sterk uitgebreid.

Exposanten

De Entsorga vindt plaats op 165.000 m2 in de Osthallen en op het aangrenzende buitenterrein. In totaal worden 1.350 exposanten verwacht uit 25 landen, waarvan ongeveer 300 uit het buitenland. Het buitenlandse aandeel is daarmee sterk gegroeid, vooral uit West-Europa en Noord-Amerika. Ook relatief vertegenwoordigers uit relatief jonge markten zijn aanwezig: Griekenland, Portugal, Hongarije, Slowakije, Tsjechië en zelfs Taiwan.

Zes exportbevorderende organisaties uit Europa, waaronder voor de eerste maal Ierland, zullen met collectieve inzendingen deelnemen. Met ongeveer 40 exposanten levert Zwitserland de grootste buitenlandse deelname. België en Nederland volgen met ieder zo'n 20 bedrijven op de vierde plaats. Het zwaartepunt van de Belgische deelname wordt gevormd door dienstverlening voor afvalverwijdering, terwijl de Nederlandse bedrijven daarnaast ook machines, installaties en voertuigen presenteren.

Bezoekers

De bezoekers zijn voornamelijk afkomstig uit particuliere dienstverlenende bedrijven of uit de industrie. De vorige Entsorga werd bezocht door 63.500 voornamelijk uit het hoger kader afkomstige bezoekers uit 76 landen. Daarvan waren er 1300 afkomstig uit Nederland, 750 uit België en 170 uit Luxemburg.

De Entsorga wil meer zijn dan alleen een marktplaats voor vraag en aanbod. Doel is ook een forum te zijn voor wetenschap en onderzoek en daarbij een platvorm voor de wereldwijde dialoog in de branche. Daarvoor zullen verschillende universiteiten en onderzoekscentra aanwezig zijn en een internationaal congresprogramma worden georganiseerd.

Ook wil de organisatie het milieubewustzijn van de bevolking verder stimuleren. Daarom zal de Entsorga de laatste dag geopend zijn voor niet-vakbezoekers, die toegang krijgen voor een gereduceerd tarief.

Informatie:

Internet: de website van de Entsorga 

E-mail: 220@koelnmesse.de

Telefoon: 070-311.41.15

Telefax: 070-356.27.08

 


© Uitgeverij Noordhoek BV