Milieubladen voor bedrijven in de bouw

De Stichting Bouwresearch heeft een bundel uitgegeven waarmee de hoeveelheid afval op eenvoudige wijze te beheersen en te verminderen is. Een geplastificeerde afvalkaart wordt als hulp bijgevoegd.

Bericht:

Rubriek:

3 maart 1998

Publicaties

De Milieubladen zijn tot stand gekomen na een onderzoek van de Stichting Stimular bij aannemers en onderaannemers. Op bouwplaatsen hebben zij gewerkt aan afvalscheiding en afvalpreventie. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de hoeveelheid afval met relatief eenvoudige maatregelen te beheersen en te verminderen is. Die ervaring is nu gebundeld en wordt door de Stichting Bouwresearch uitgegeven.

Jaarlijks krijgt Nederland ongeveer 16 miljoen ton bouw- en sloopafval te verwerken. Dat is ongeveer een ton per Nederlander. Dat kan aanmerkelijk minder volgens Stimular. Niet alleen het ontstaan van afval is te verminderen, ook een betere scheiding met het oog op hergebruik is eenvoudig te realiseren. Soms is het afval zelfs nog meteen op de bouwplaats te gebruiken, is de ervaring van Stimular.

De milieubladen geven een leidraad en tips voor vermindering en scheiding van bouwafval. Er zijn milieubladen voor inkopers, werkvoorbereiders en uitvoerders die aangeven hoe op een projectmatige manier al in het beginstadium afvalbeheersing in een project kan worden betrokken. De geplastificeerde afvalkaart is een hulpmiddel om vast te stellen welke afvalsoorten gescheiden moeten worden afgevoerd.

Er zijn ook milieubladen voor binnenwandenbouwers (met tips voor KIT en PUR-punten) en een voor kitverwerkende bedrijven.

De bundel 'Milieubladen voor bedrijven in de bouw' is in pakketten van 10 bundels te bestellen bij Stichting Bouwresearch voor f. 65,-. Per stuk is de bundel via Stimular te bestellen en kost f. 10,-. (prijzen excl. BTW en handling).

Stichting Stimular, telefoon 010-262.04.24
Internet: http://www.stimular.nl
e-mail: mail@stimular.nl

Stichting Bouwresearch
Fax 010-4130175

 


© Uitgeverij Noordhoek BV