Bericht:

Rubriek:

5 oktober 1998

Inzameling

Cotrans optimaliseert ritten via nieuwe boordcomputer

Cotrans heeft de eerste nieuwe ICS Milieu Black Box generatie VIII gekocht. Met deze boordcomputer wil met de ritten gaan optimaliseren.

Cotrans Recycling, onderdeel van Watco, had al de generatie VI van de Milieu Black Box, maar heeft nu ook de generatie VII boordcomputers gekocht om de voertuigen uit het wagenpark zo efficiënt mogelijk in te zetten. De ritgegevens worden in de boordcomputer automatisch verzameld, de gegevens over de lading kunen direct worden uitgelezen en met de thuisbasis kan worden gecommuniceerd. Hierdoor kan direct over de informatie worden beschikt voor de facturatie, nacalculatie en loonsadministratie. Bovendien wil Cotrans met de nieuwe boordcomputer de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren.
Het belangrijkste voordeel wil Cotrans halen uit een betere planning. Een verbeterd inzicht in het gebruik van de voertuigen en de benodigde inzameltijd moet leiden tot besparingen door een betere verdeling van de inzameldagen en ploegen. De Black Box moet het inzicht leveren voor het optimaliseren van de routes en het overwegen van de inzet van alternatieve inzamelvoertuigen.
Voor het communiceren met de thuisbasis maakt Cotrans gebruik van het Traxys netwerk van KPN Telecom. Doordat dit communicatiemiddel geïntegreerd is met de Milieu Black Box kan de chauffeur via deze boordcomputer ontvangen en verzenden. 


© Uitgeverij Noordhoek BV