Bericht:

Rubriek:

30 november 1998

Preventie

Preventieprojecten op een rij

Het grootste deel van de preventieprojecten gericht op huishoudens zijn gericht op het voeren van een duurzaam huishouden. Over de effectiviteit van de acties is echter maar weinig bekend.

Het Informatiecentrum Preventie en Hergebruik (IPH) heeft een inventarisatie gemaakt van preventieprojecten bij huishoudens. Tweederde van de projecten blijkt zich te richten op de promotie van een duurzaam huishouden. Voorbeelden hiervan zijn Eco Teams en milieubewust winkelen. De overige projecten hebben betrekking op deelstromen uit het huishoudelijk afval, zoals acties tegen reclamedrukwerk en ter promotie van katoenen luiers. De effectiviteit van de verschillende projecten is niet vergeleken door het IPH, omdat van lang niet alle projecten resultaten bekend zijn. Enkele feiten en cijfers zijn wel te noemen:

De projecten zijn door het IPH beschreven in het rapport 'Afvalpreventie door huishoudens: een projectenoverzicht'. Het IPH is onderdeel van het Afval Overleg Orgaan. Het overzicht van preventieprojecten (IPH 98-04) is voor 20 gulden te bestellen bij het AOO.

Meer informatie AOO 030-2342800 

 


© Uitgeverij Noordhoek BV