Bericht:

Rubriek:

22 januari 1999

Hergebruik

Snij-afval gebruikt voor glashelder folie

Kunststof snij-afval kan verwerkt worden via compounding in hetzelfde product. Hiermee kan 30% op grondstoffen worden bespaard.

Bij de productie van polycarbonaatfolie treedt gewoonlijk veel snij-afval op. Dit afval wordt nooit direct herverwerkt in het eigen productieproces, maar komt terecht in het recyclingcircuit. Volgens Aufplast BV Compounding in Nijverdal is het wel degelijk mogelijk om het snij-afval te verwerken in hetzelfde product. In opdracht van een foliefabrikant worden grote hoeveelheden snijresten van polycarbonaatfolie in het Nijverdalse bedrijf gemodificeerd en gegranuleerd. Deze granulaten worden vervolgens herverwerkt in het primaire productieproces dat weer een glashelder folie oplevert. De fabrikant bespaart hierdoor ongeveer 30% op de grondstoffen.

Aufplast behoort tot de AKG Aufderhaar Kunststofgroep BV, die werkt in verschillende sectoren van de kunststofindustrie. AKG heeft ruim 200 werknemers in dienst en is voor het merendeel eigendom van Wadinko CV, de participatiemaatschappij voor de Waterleiding Maatschappij Overijssel. 


© Uitgeverij Noordhoek BV