Bericht:

Rubriek:

9 april 1999

Publicaties

Lezen over Duurzaam bouwen

Twee nieuwe publicaties zijn verschenen over duurzaam bouwen: Duurzame Bouwmaterialen en De Bouwcyclus. Beide geschreven door Prof. Dr.ir. Dh.F. Hendriks.

De eerste publicatie signaleert dat het begrip 'duurzaam' binnen de bouw niet alleen meer staat voor een 'degelijk ontwerp en een degelijke uitvoering'. Het heeft de afgelopen jaren een nieuwe lading gekregen: 'voldoen aan ecologische kwaliteitseisen'. Het boek gaat in op de beide omschrijvingen van duurzaam. Het naslagwerk is bestemd voor iedereen die zich intensief bezig houdt met bouwprocessen. De Bouwcyclus geeft een integraal overzicht van mogelijkheden van recycling en hergebruik van bouwmaterialen en industriële kunststoffen. In ons land wordt heel wat bouw- en sloopafval gerecycled. Tweemaal zoveel als de recycling van alle andere stoffen samen. Toch betekent dat nog niet dat er nu optimaal met bouwstoffen wordt omgesprongen. In een ideale situatie van integraal ketenbeheer worden ze 'geleend' van de natuur en later in oorspronkelijke vorm weer 'teruggegeven'. Al in het ontwerpstadium van een bouwproject kan daarmee rekening worden gehouden.

Beide publicaties zijn van de hand van Prof. dr.ir. Ch.F. Hendriks van de TU Delft en verschenen bij Uitgeverij Æneas. Duurzame Bouwmaterialen kost f. 109,-; De Bouwcyclus kost f. 79,-; de twee boeken samen f. 169,-.

Meer informatie: Uitgeverij Æneas, telefoon 0499 - 33 58 33. 


© Uitgeverij Noordhoek BV