afval!

 

Personalia

28-01-98


Wildekamp neemt portefeuille milieu over van gedeputeerde de Zeeuw in Noord-Holland

Gedeputeerde Friso de Zeeuw wordt opgevolgd door het huidige statenlid en fractievoorzitter van de PVDA de heer E. Neef. Met zijn aantreden zal ook een portefeuillewisseling plaatsvinden en zal mevrouw drs. M.A. Wildekamp de portefeuille milieu onder haar krijgen.

Friso de Zeeuw zal op 1 april als directielid aantreden bij het Bouwfonds Woningbouw in Hoevelaken. Hij was sinds 1987 statenlid. In 1993 werd hij gedeputeerde als opvolger van zijn partijgenoot Margreet de Boer, die tot commissaris van de Koningin in Drenthe werd benoemd.

In de periode als gedeputeerde werd hij geconfronteerd met de stankoverlast van Rutte en de daaruit volgende affaire. Hierdoor kreeg hij zelfs landelijke bekendheid. Hij had zijn politieke lot verbonden aan het welslagen van de oplossing van dit schier onoplosbare probleem. Eind maart zal dit naar verwachting politiek bestuurlijk zijn opgelost, zodat hij met een gerust hart weg kan gaan.

De motivatie voor zijn vertrek is dat na vijf-zes jaar hij het tijd vindt geworden voor een nieuwe uitdaging. Hij kijkt overwegend tevreden terug. Het politieke poldermodel blijkt, zo stelt hij in zijn afscheidsbrief, behoorlijk effectief. "Wat mij soms tegenstaat, is dat politiek bestuur in Nederland gepaard gaat met veel gepraat, dikke nota's en uitgebreide procedures. Daarin zijn veel verbeteringen mogelijk."

 


© Uitgeverij Noordhoek